EEN FILM VAN PAUL HAANS

‘Voor Galg en Rad’

Zuid-Limburg, 18e eeuw. Mensen verhongeren en worden uitgebuit door de regerende macht. Armoede en onderdrukking overheersen. Kapitein van de Bokkenrijders Matthijs Ponts (Tygo Gernandt) probeert zijn familie zo goed mogelijk te onderhouden. Als hij wordt opgepakt, staat zijn zoon Mathias (Joes Brauers) er alleen voor.

‘Peter’ 

Peter is een jonge drugsverslaafde en worstelt om van de drugs af te komen.

Wat wij willen bereiken met deze voorlichtingsfilm is dat jongeren en ouders bewust worden gemaakt van deze onderwerpen en bij welke instanties zij terecht kunnen. Peter is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

‘Leven’ 

Leven gaat over drie mensen die iets met elkaar gemeen hebben maar elkaar niet kennen. We volgen de jonge ambitieuze Marijn (Buddy Vedder). We zien Mats (Tim Haars) en zijn vader die al jaren lang een eigen visserij hebben. Midas (Peter Faber) gaat met de urn van zijn overleden vrouw naar Schiermonnikoog om daar de as van zijn geliefde uit te strooien.

’44/45′ 

Januari 1945, de hongerwinter heerst en veel mensen vertrekken naar het oosten. Rondom Arnhem wordt er veel gevochten. Een uitzonderlijk gezin probeert in de bossen te overleven. Op een zeer strenge winterdag in januari vertrekken de twee oudste kinderen, Hans en Wim naar Arnhem om voedsel te halen.